Gästbok         Startsida          Länkar          Om familjen Nord          Bilder från Gården

 

Välkommen till Nordoco.se 


 

 

Hej och välkomna till familjen Nord i Grötom.

 

Vi bor på en bondgård med kor, kalvar, katt och hund, i en vacker bygd med fin natur runt knuten, nära till offerdalsfjällen. Vidare är det bara 1 timme till både Åre och Östersund.

 

Vi är ett lantbruksföretag som idag har köttproduktion med ca.10 st. di-kor plus rekrytering.
Här finns mycket skogsmark och en del åkermark. Gården har som de flesta gårdar flera byggnader bl.a. ett
1700-talshus som vi nyligen rustat upp.

Med tanke på gårdens alla resurser startar vi nu upp med ett ben till att stå på, nämligen boende för turister,
i en lugn avkopplande vacker och lantlig miljö.

 

Och här kan man verkligen känna lugnet och varva ned, men också välja att vara aktiv, då det finns skidspår 3 km. bort eller Almåsa skidanläggning 2 km. från oss. Skoteråkning kan ordnas direkt från huset. Man kan köra hundspann, Du kan hyra båt och fiska, boka en tur med häst och vagn (både kortare och längre turer finns) Bakning m.m.

 

 

På gården finns en relaxavdelning med ett litet bubbelbad och bastu, Varför inte prova på den efter en dag ute i friluftslivet. Boka Badtunnan eller få en härlig spabehandling 

Många fler fina utflyktsmål finns i närheten. Ta dagen som den kommer, eller boka ett färdigt paket.
Vi har många samarbetspartners att arbeta tillsammans med.

 

Friluftsliv är friskvård

 

Vi människor är som djuren en del av naturen. Vi har levt i samspel med den i århundraden, det glömmer vi lätt i dagens utvecklingssamhälle som går så oerhört fort. Det är redan känt och vetenskapligt bevisat att människor som vistas mycket i naturen, skogen, och tillsammans med djur har en starkt lugnande, läkande kraft på oss.
De har bättre hälsa både fysiskt och psykiskt. Därför finns det många positiva aspekter på att detta är en bra plats att hämta nya krafter och kunskap på  Friluftsliv= Friskvård= Livskvalitet

 

Vi vill också skapa nya arenor där människor kan mötas. T.ex. så finns det väldigt mycket gemenskap och glädje med att vara tillsammans på en gård. Man gör faktiskt saker ihop och har det lite trevligt på samma gång. Förhoppningsvis ger det också ett ömsesidigt givande och tagande mellan barn och vuxna så att alla får känna ett ANSVAR att vi håller landsbygden öppen och levande inför framtiden.

 

Konferenser , Kalas och olika teambuilding-träffar  i denna miljö är roliga och annorlunda.

 

För att förstå nuet och framtiden med bl.a. miljöproblem och klimathot, så tror vi att man måste levandegöra den gångna tiden, alltså  kulturhistorien.  Och då är detta en fantastisk variant att semestra och ha kul på..

 

Varmt välkomna hälsar vi er.!!!

Bengt och Camilla med familj

 

 

Copyright ® 2011 nordoco.se